Over mij

Foto van Paul A. Treanor, The Language Coach Ik ben Paul A. Treanor, een gekwalificeerde Engelse docent in Nederland. Ik ben geboren en getogen in Dublin en ben afgestudeerd aan Trinity College & U.C.D.. Oorspronkelijk ben ik naar Nederland gekomen als student in het Erasmus uitwisselingsprogramma bij de Rijksuniversiteit van Utrecht en Groningen. De afgelopen 20 jaar heb ik diverse cursussen, workshops en lessen ontwikkeld en gegeven, met als doel het verbeteren van de Engelse uitdrukkingsvaardigheid van Nederlandstaligen.

Mijn achtergrond in het theater heeft me geholpen bij het coachen van professionals in hun uitspraak en in hun presentatie. Verder heb ik, doordat ik al zo lang in Nederland werkzaam ben, veel zicht op de specifieke problemen die Nederlanders ervaren in de Engelse taal en met de Engels cultuur. Ik leer cursisten om zich bewust te zijn van deze specifieke problemen en reik oplossingen voor deze problemen aan.

Ik ben ervan overtuigd dat humor op een positieve manier bijdraagt aan het leerproces en maak daar ook actief gebruik van. In mijn methode richt ik mij op de vloeiendheid in het Engels van de cursist en zorg ik dat cursisten zich bewust worden van de verschillende nuances in de Engelse taal. Ik heb gewerkt met zowel professionals binnen non-profit organisaties, als met professionals die op specifieke terreinen werken zoals finance, engineering, luchtvaart en toerisme.

Ik verzorg praktische taalcursussen die zijn gebaseerd op de “Communicative Language Teaching” (CLT) methode. Hierbij richt ik me op uw behoeftes en op uw vakgebied. Ik maak gebruik van een gestructureerde en resultaatgerichte aanpak, om het beste uit mijn cursisten te halen.

Ik ben een gecertificeerde één op één taalcoach. Ik heb een opleiding genoten aan Oxford Telf, Barcelona, een hoog in aanzien staand trainingsinstituut in Europa. Mijn opleider was Mark Powell (MA DipTELF), directeur van Powell Communications en auteur van “Dynamic Presentations, Presenting in English, New Business Matters” en de In Company-series.

Ik heb lesgegeven en workshops gegeven bij de volgende bedrijven, organisaties en instellingen:

Bedrijven, organisaties en instellingen;
Tio Hogerschool , Rotterdam, Eurocollege, Rotterdam, Elyciotaal (previously Elsevier), Rijswijk, University College Utrecht, Rijksuniversiteit van Utrecht, Hogeschool Midden Nederland, Utrecht, The English Home School, Utrecht. BCD Travel Academy, CCK Media, Ideeën aan zee (filmproducent),ea